Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

μερλάνα ροζάβα βάρκιζα

Προφασίστηκε κατά λάθος ο άλλος εαυτός -ο αναγραμματισμένος-, ένα προσχέδιο σε τρεις τόπους, τρία συναισθήματα, τρεις καταστάσεις. Ένα προσχέδιο σε τεχνική επηρεασμένη ξανά από το αγαπημένο πορτατίφ. Κολλαζοποιημένο χειρωνακτικά πάνω σε ταλαιπωρημένα βιβλία (κάτι μικρές εκδόσεις του Άγρα) των καμένων εξωφύλλων, της καρβουνισμένης κόλλας, της ξεφτισμένης ραφής μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε ένα χειμωνιάτικο βράδυ πριν από ενάμιση χρόνο στο σπίτι του Π. Στα ίδια εκείνα ταλαιπωρημένα βιβλία των μουχλιασμένων και στραπατσαρισμένων σελίδων από το νερό της πίεσης μιας μάνικας καρφωμένης στη φλεγόμενη βιβλιοθήκη από κάποιον άγνωστο πυροσβέστη, κατά την αργοπορημένη επέμβαση της πυροσβεστικής.
Όχι μην τα πετάξεις τα βιβλία! του είχε πει του Π ο τότε εαυτός, όσα δε σώζονται θα τα χρησιμεύσουμε. Κάποια στιγμή θα τα χρησιμεύσουμε!
Και να που αυτή η στιγμή έφτασε. Εκατό αντίτυπα περασμένα στο χέρι, με διττό εξώφυλλο, αδιαπραγμάτευτα και αντιεμπορευματικά, καθένα με το δακτυλικό αποτύπωμα του άλλου εαυτού. Εκείνου του αναγραμματισμένου, του ταραγμένου, του ασύνταχτου, του νευρικού, του πρόχειρου και λυρικού εαυτού. Εκατό αντίτυπα χωρίς αντίτιμο γιατί πολύ απλά δε φτιάχτηκαν ούτε για να πουληθούν αλλά ούτε και για ν αγοραστούν. Γιατί κάθε αντίτυπο φτιάχτηκε με μεράκι και χρόνο για να χαριστεί σε εκείνον/η που θα αισθανθεί την ανάγκη να το περιεργαστεί και να το ακούσει, να το αποκτήσει και να το βιώσει σαν κάτι διαφορετικό από ένα συνηθισμένο υλικό αντικείμενο.

Βρείτε τα στο
Alphaville (Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Κεραμεικός)
ή εναλλακτικά λίγο πιο πέρα στο
Ευτοπικό Εργαστήρι (Λεωνίδου 62 και Θερμοπυλών, Κεραμεικός) κατά τις ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

πριν από λίγο

οι άνθρωποι κρεμασμένοι στα μπαλκόνια
απολαμβάνουν το βραδινό τους συναίσθημα
μέχρι
η πρώτη κατσαρίδα της σεζόν
να χαλάσει την ηρεμία
εισβάλλοντας απρόοπτα

θυμήθηκαν τα κανάλια να πουν
για το εργατικό ατύχημα
με τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση
μα η ταξική συνείδηση ζερό
και το σωματείο ξεπουλημένο

 ο κάδος των σκουπιδιών συγκρούεται
μ εκείνον της ανακύκλωσης
έχουνε λέει προσωπικές διαφορές
είναι οπαδοί άλλης ομάδας

κάπου εδώ γέλια
γελά η γάτα;
κι όμως γελά

ο άλλος μόλις επέστρεψε απ τη δουλειά
βγαίνει απ το αυτοκίνητο σφυρίζοντας
πατά σε μελωδία χαρμόσυνη
λες και του πλήρωσαν
εκείνα τα χρωστούμενα μισού έτους

πιο κάτω σπρέι
ερώτημα σε τοίχο ιδιωτικό
που είσαι;

απάντηση καμία