Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

#20 - Aπoτελέσματα καλώv πpάξεωv

Ενήλικος αρσενικός Σαπίτης (Malpolon insignitus)

Αποτελέσματα καλών πράξεων 

Τα ξημερώματα της 13ης Ιούνη 2013, στο δρόμο για το σπίτι, συνάντησα δύο κατσαρίδες (η πρώτη ήτανε πατημένη) και μια ακρίδα στο μέγεθος ποντικιού. Πιο πάνω ένα φίδι διέσχιζε κάθετα το οδόστρωμα. Πολύ πιθανόν να έφτασε στους αστικούς μας ιστούς διαμέσω της καρότσας ενός αγροτικού γιωταχί, καποιανού ανήξερου επαρχιώτη πατατέμπορα απ τη Θήβα, που κάθε Πέμπτη στήνει πάγκο στη λαϊκή αγορά. Πολύ πιθανόν όχι.
Όταν πήγα πιο κοντά, παρατήρησα πως ήτανε ένας ενήλικος αρσενικός Σαπίτης (Malpolon insignitus) περίπου ενός μέτρου και κάτι εκατοστών. Toν έπιασα μα δε με δάγκωσε. Τα φίδια αυτού του είδους συνήθως είναι αρκετά επιθετικά, αλλά όχι επικίνδυνα για τον άνθρωπο, καθότι οπισθόγλυφα. Τον περιεργάστηκα για λίγο και αποφάσισα πως το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω γι αυτόν, τη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν να τον παραδώσω στο γρασίδι του πλησιέστερου δημόσιου πάρκου. Έτσι και έπραξα.
Την επομένη μάθαμε στη γειτονιά για το τροχαίο δυστύχημα στην κεντρική λεωφόρο, απέναντι απ το πάρκο που είχα αφήσει το Σαπίτη. Το φίδι της ιστορίας μας ήτανε υπεύθυνο για την καραμπόλα οκτώ αυτοκινήτων. Ο οδηγός που προπορευότανε τρόμαξε στην εικόνα του φιλήσυχου ζώου που βρισκότανε στη μέση του δρόμου και πάτησε απότομα τα φρένα του. Ευτυχώς το αθώο φίδι κατάφερε  να επιβιώσει άθικτο. Ο απολογισμός, δύο νεκροί, επτά τραυματίες εκ των οποίων οι τρεις σε κρίσιμη κατάσταση και πέντε -από τα οκτώ- αυτοκίνητα  στη μάντρα με τα παλιοσίδερα. Μακελειό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου