Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Περί της «Τηλεπαθητικής Αγωγής»

πρωτότυπο #1052
Η ολοκληρωμένη χειρονακτική εργασία στην ποίηση δεν είναι καινούργιο πράγμα. Ο Σαμσών Ρακάς, με το έργο «Ψυττάλεια» ξεκίνησε πρώτος απ όλους πριν από περίπου ένα χρόνο τη ριζοσπαστικότερη μορφή αυτοέκδοσης ποιητικού εγχειρήματος. Αν η διαδικασία της έκδοσης ενός έργου ήταν τέχνη τότε ο Σαμσών θα είχε δημιουργήσει τη δικιά του σχολή.

Η «Τηλεπαθητική Αγωγή» στα πρότυπα χνάρια της «Ψυττάλειας», ειλικρινώς επηρεασμένη από αυτή πλέον έγινε πραγματικότητα. Δε θα θελα να συγκρίνω τα δύο έργα. Η λογική είναι ίδια μέχρι ένα σημείο. Δε μπορώ να γνωρίζω αν η «Τηλεπαθητική Αγωγή» μπορεί να φτάσει το επίπεδο του προγόνου της. Φαντάζομαι πως όχι. Σίγουρα όμως είναι διαφορετική.

Στο ζουμί τώρα, ήδη έχουν χαριστεί επτά «Τηλεπαθητικές Αγωγές», επτά πρωτότυπα έφτασαν στα χέρια των αναγνωστών τους. Εδώ δεν υπάρχουν αντίτυπα αριθμημένα από πριν. Καθένας διαλέγει τον αριθμό της επιλογής του. Από τα 7 πρωτότυπα μέχρι στιγμής δύο φέρουν τον αριθμό 13 πάνω τους ενώ ένα από αυτά τον αριθμό 1052. Απ το 0 ως το άπειρο οι επιλογές είναι παραπάνω από άπειρες.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω το Σαμσών Ρακά για την επιρροή και γιατί είχε δίκιο όταν προέτρεπε “κάντε το κι εσείς”. Κάνοντας το λοιπόν παρατήρησα πως δε νιώθω καλλιτέχνης –κάτι το οποίο δεν το ένιωθα έτσι κι αλλιώς ποτέ μου- αλλά ούτε ποιητής. Νιώθω σαν ξυλουργός, σιδεράς, κηπουρός, γανωτής, μαρμαρογλύπτης, αγρότης, μπακιρτζής, χτίστης, τεχνίτης και χειροπράκτης. Τα χέρια μου αρχίζουν να αποκτούν επιτέλους σημασία.

Ο χρόνος κατασκευής μιας «Τηλεπαθητικής Αγωγής» κυμαίνεται από τα 30 μέχρι τα 60 λεπτά και χαρίζεται κυρίως σε αγαπημένα πρόσωπα ωστόσο δεχόμαστε και παραγγελίες. Βγαίνει σε μέγεθος 10 επί 13. Επίσης ήδη έχει κυκλοφορήσει και ηλεκτρονικά στην πιο μίνιμαλ μορφή της.

Για παραγγελίες, σχόλια κλπ κλπ στείλτε email στο: xronos.gia.ksodema@gmail.comΥ.γ.: Θα χαρίζονται πρωτότυπα μέχρι να βαρεθώ ή μέχρι να ανακαλύψω μια νέα ποιητική διαδικασία ή μέχρι τέλος Γενάρη καλύτερα.
πολύ πολύ πρόχειρα όπως πάντα
Maurice Labrador

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου